Senioren en seksualiteit

 

Ouder worden brengt leuke dingen met zich mee, zoals meer vrije tijd na uw pensioen. Maar ouder worden heeft ook een keerzijde: uw lichaam verandert en verouderd. Mensen om u heen komen te overlijden of er kan sprake zijn van een ziekte bij u Uw geliefde of een bekende. Dit zijn allemaal onderwerpen die veelal goed besproken worden. U kunt genoeg informatie vinden op internet. 

Alleen blijft seksualiteit bij senioren een taboe. Door de vergrijzing neemt automatisch het percentage ouderen in de samenleving toe. Hierdoor is er ook een toename in seksueel actieve senioren. Ondanks gebrek aan privacy zeker ook, in verzorgingshuizen. Maar weinig mensen willen er openlijk over praten. Ja, het is zeker een lastig onderwerp. Het is eng en het voelt te privé. En een onderzoek naar seksualiteit bij ouderen is nog nauwelijks gedaan. 

Het lijkt wel alsof, als een bepaalde leeftijd is bereikt, seksualiteit niet meer bestaat. Maar kun u zich voorstellen dat u helemaal stopt met het hebben van seks nu u ouder bent geworden?

 

Een groot misverstand

Met het ouder worden leert u elkaar meestal beter begrijpen. (https://seksualiteit.nl/onderwerpen/seksuele-levensloop/ouder-worden/) “Gemiddeld gezien weten vrouwen tegen die tijd beter wat ze willen in bed en durven ze dat ook aan te geven. Ze zijn steeds minder geneigd om de ander te pleasen. Mannen worden minder gericht op presteren en altijd maar willen penetreren. Ze worden zachter, empathisch en hebben meer aandacht voor het plezier van hun partner. Ook verdwijnt de angst om zwanger te worden, en zonder kinderen en/of kleinkinderen in huis is er meer tijd om van elkaar te genieten. Pluspunt: ongedwongen seks draagt bij in kwaliteit van leven. (https://springlevend024.nl/seks-boven-de-vijftig-goed-voor-de-gezondheid/)

 

 

 

sro-senioren-seks-febr-web sro-senioren-seks-febr-web