De vele pensioenfouten die mensen maken

 

Prof.mr.drs. Mark Heemskerk hoogleraar en advocaat pensioenrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen, schreef een boekje over 26 pensioenconflicten (https://www.bruna.nl/boeken/pensioenruzies-9789462158368). Pensioenfouten zijn duur en snel gemaakt. 

 

Het zijn lessen uit de praktijk: een bedrogen echtgenoot die er jaren na de scheiding achter kwam dat zijn vrouw al tijdens het huwelijk getrouwd was met een ander. Het half miljoen aan pensioen na de scheiding wilde hij toen wel terug. Ook het verhaal “Chillen in de Antillen doet de wenkbrauwen fronsen”: Nadat moeder in 2003 overleed, bleef de Antilliaanse Sociale Verzekeringsbank haar pensioen uitbetalen. Dat was een pensioenverleiding die de erfgenamen niet konden weerstaan. Dus bleven zij het pensioen innen en pinnen. Pas in 2017 kreeg de Sociale Verzekeringsbank Curaçao de fout in de gaten na een anonieme tip. Toen was het voor de erfgenamen over, met het chillen op de Antillen en kwam de rekening. 

Mark: laten deze verhalen een waarschuwing (https://www.vanlanschot.nl/inspiratie/vermogensregie/2023/nieuwe-pensioenwet-dit-verandert-er-vanaf-1-juli-2023) zijn om niet de andere kant op te kijken!

 

sro pensioenfouten oktober 2023 sro pensioenfouten oktober 2023