Achteruitgang denkvermogen verminderen

 

Wij denken bij ouderdom echt te veel aan vergeetachtigheid en traagheid. Maar oudere mensen hebben over het algemeen, een positiever zelfbeeld en kunnen beter omgaan met tegenslagen. Maar denken zij ook bewust na over een gezonde leefstijl?

 

Een gezonde leefstijl verminderd, de achtergang van het denkvermogen aanzienlijk

Maar wat is een gezonde leefstijl? (https://www.welingelichtekringen.nl/gezondheid/3941120/een-gezonde-leefstijl-bij-ouderen-vermindert-achteruitgang-in-denkvermogen-aanzienlijk.html) Dat is niet voor iedereen hetzelfde. Het blijkt vooral voor senioren een breed begrip te zijn. Zelfstandig blijven, sociale contacten onderhouden, mobiel blijven. Het lijkt logisch, toepasbaar en genoeg. Voor de ene senior is dat viermaal per dag een stuk met de hond wandelen. Andere mensen zijn pas tevreden met een paar kilometer hardlopen. Een gezonde leefstijl is een activiteit kiezen die bij u past en haalbaar is. (https://www.vegro.nl/advies/vitaliteit/11-tips-gezonde-leefstijl)

Wat u ook doet, een gevoel van welbevinden is een combinatie van dingen: een gezond dieet (genoeg groente en fruit eten), genoeg lichaamsbeweging (minder zitten, meer bewegen), geheugentraining (nieuwe dingen leren), activiteiten ondernemen met anderen. De samenvoeging van al die activiteiten zorgen wel degelijk, dat uw hersenen actief blijven. (https://www.ikwoonleefzorg.nl/actief/met-deze-gratis-lezingen-houdt-u-uw-hersenen-fit?utm_source=nieuwsbriefiwlz&utm_medium=email&utm_campaign=doorlopend) Lukken al deze zaken niet onmiddellijk? Gezondheidsveranderingen toepassen gaat het beste in kleine stapjes. Te grote veranderingen tegelijkertijd kan, stress opleveren en juist averechts werken. Maak een haalbaar stappenplan. Dan wordt het een gewoonte en dat geeft rust. 

 

 

sro-brain-web sro-brain-web